Jamie Oliver gebraden kip

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3470 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven en een braadslee voor op 225°C
  2. Was de kip van binnen en van buiten en dep hem met keukenpapier zo droog mogelijk
  3. Snijd desgewenst het vorkbeentje weg
  4. Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van het vel op de borstkant
  5. Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven
  6. Maak met uw andere hand het vel los van het borstvlees; het zit met een stukje weefsel vast en u kunt dat laten zitten en er aan weerskanten langs gaan, of proberen het in het midden door te snijden
  7. Strooi wat zout in de ruimte die u heeft gemaakt en stop er de gehakte kruiden in
  8. Sprenkel er ook een klein beetje olijfolie in
  9. Jamie: 'Ik vul de kip niet altijd en als ik het doe neem ik meestal citroen, laurier en rozemarijn en dat stop ik in de buikholte
  10. ' Trek het vel over het borstvlees naar voren, zodat er geen 'bloot' vlees is
  11. Vouw de vleugelpunten naar binnen en bind de kip zo stevig mogelijk op
  12. De perfect gebraden kip heeft mals borstvlees en een krokant vel en de bouten zijn gaar als boter
  13. Snijd dus op dit moment de bouten 4 keer in en wrijf ze in met wat van het kruidenmengsel
  14. Op die manier kan de hitte direct in het vlees van de bouten doordringen, zodat ze sneller gaar worden
  15. Wrijf met uw vingers een beetje olijfolie in het vel van de kip en strooi er royaal zout en peper over
  16. Neem de hete braadslee uit de oven en giet er wat olie in
  17. Leg de kip erin met de borst naar beneden en zet de braadslee terug in de oven
  18. Laat de kip 5 minuten bakken en leg hem dan op de andere borst
  19. Laat nog 5 min
  20. bakken en draai de kip om
  21. Braad de kip 1 uur bij een temperatuur van 225°C
  22. Gebruik het vet dat van de kip in de braadslee druipt om de aardappelen te bakken of laat de aardappelen tegelijk met de kip in de braadslee gaar worden
  23. Het vel moet krokant zijn en de kruiden hebben het vlees hun aroma gegeven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha