Kalfskotelet van de Jager

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1359 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers een citroen uit
  2. Maak een marinade van 1 dl wijn, 2 eetlepels olie, het citroensap, een blaadje laurier en een takje tijm
  3. Voeg hier de koteletten bij en zorg ervoor dat ze in hun geheel met marinade in aanraking komen
  4. Draai ze vaker om
  5. Laat ze anderhalf uur marineren en droog ze dan af
  6. Paneer de koteletten à l'anglaise
  7. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de koteletten 7 minuten per kant
  8. Draai ze voorzichtig om opdat de korst niet beschadigd wordt
  9. Passeer ondertussen de marinade en voeg aan het vocht de rest van de wijn toe
  10. Snij de tweede citroen in 4 plakken
  11. Strooi zout en peper over de koteletten en leg ze op een voorverwarmde dienschaal
  12. Houd ze warm
  13. Deglaseer de pan met het vocht van de marinade
  14. Schraap alle aanbaksels goed los van de bodem en laat het vocht wat inkoken
  15. Schenk het over de koteletten
  16. Leg op elke kotelet een schijf citroen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha