Kalfslende met wittewijnsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1370 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kerf het kalfsvlees op regelmatige afstanden van elkaar in
  2. Pluk de rozemarijnnaalden van de takjes en steek deze in de kerven
  3. Verwarm de oven voor tot 150°C
  4. Schuif een braadslee met een rooster in de oven
  5. Verhit de boter met de olie in een braadpan
  6. Peper en zout het vlees en braad het rondom bruin
  7. Leg het vlees op het rooster in de oven en giet het braadvet eroverheen
  8. Laat het in circa 45 minuten rosé braden; bedruip regelmatig met het braadvet
  9. Pel voor de saus de sjalotjes en snipper ze fijn
  10. Ontvel de tomaat, snijd hem doormidden en verwijder de kern en de pitjes
  11. Snijd het vruchtvlees in blokjes
  12. Verhit de braadpan weer op het vuur en fruit de sjalot in de braadresten lichtbruin
  13. Strooi de bloem over de sjalot, roer goed en blus met witte wijn en de kalfsfond
  14. Voeg de rozemarijn, de jeneverbessen en de salieblaadjes toe en laat de saus op halfhoog vuur garen en inkoken
  15. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout en roer de tomatenblokjes erdoor
  16. Schep een spiegeltje van saus op vier verwarmde borden
  17. Snijd het vlees in dunne plakken en leg er 2 of 3 op elk bord
  18. Geef er gebakken krieltjes en groenten bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha