Kalfsoester met koningskruiden en primeurgroenten

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1370 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Als de kalfsoesters te hoog zijn, drukt u ze wat platter tot 2 tot 3 cm
  2. hoogte
  3. Plaats rond de omtrek van de oesters een dun reepje gerookt spek en bind dit vast met een eindje keukentouw
  4. Maak de pijpajuintjes schoon en snijd ze op 12 cm
  5. Iengte
  6. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water, laat ze schrikken in koud water en laat ze dan uitlekken
  7. Maak de worteltjes schoon, maar laat 2 cm
  8. Ioof als garnering staan
  9. Kook ook de worteltjes beetgaar in lichtgezouten water
  10. Verfris ze en laat ze uitlekken
  11. Schraap de nieuwe aardappelen, was ze en kook ze bijna gaar
  12. Giet het water af en houd de aardappeltjes warm
  13. Houd 4 topjes basilicum afzonderlijk en fris de rest op in water
  14. Snipper dan de basilicum fijn
  15. Laat een nootje boter goudgeel opbruisen
  16. Bak hierin de gekruide kalfsoesters gedurende 3 min
  17. aan beide zijden (het vlees mag nog roze zijn)
  18. Verwijder het vlees en houd het warm
  19. Giet het bakvet af
  20. Maak met sherry de sappen los in de pan
  21. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte
  22. Kruid af met peper en zout en roer dan de basilicumsnippers door de saus
  23. Laat de saus niet meer koken en roer er 20 gr
  24. boter door
  25. Houd ze warm
  26. Warm de groenten afzonderlijk op: haal ze telkens door nootjes boter en breng op smaak met peper en zout
  27. Plaats elke kalfsoester op een verwarmd bord
  28. Schik de groenteprimeurs rond het vlees, samen met de nieuwe aardappelen
  29. Lepel de helft van de basilicumsaus over het vlees en lepel de andere helft ernaast
  30. Versier de borden met topjes basilicum

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha