Kalkoen gevuld

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1268 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gevulde kalkoen (NOS-TT Kerstrecepten 1999) Drie sneetjes brood met korst verkruimelen in de keukenmachine
  2. Twee stengels bleekselderij, 100 g gedroogde abrikozen, een geschilde appel klein snijden en 100 g geroosterde cashewnoten grof hakken
  3. Doe alles in een kom en vermeng dit met 500 g gehakt, zout, peper, 2 eetlepels rozijnen en ½ theelepel tijm
  4. Meng er 2 eidooiers en 125 ml slagroom door (als de vulling te droog aanvoelt wat water toevoegen)
  5. Maak het vel van een kalkoen (ca
  6. 2, 5 kilo, op kamertemperatuur) voorzichtig met de hand langs de nek los (of vraag het aan de poelier)
  7. Stop de vulling langs de nek
  8. Maak balletjes van het restant van de vulling
  9. Verwarm de oven voor op 220 graden
  10. Leg de kalkoen op zijn rug in een braadslee
  11. Afdekken met een groot vel aluminiumfolie (niet te strak)
  12. Schuif de braadslee in de oven, verlaag na 30 minuten de oventemperatuur naar 180 graden en laat de kalkoen in circa 2, 5 uur garen
  13. Na 1, 5 uur het folie verwijderen
  14. Het vlees is gaar als het vocht wat er uitloopt, kleurloos is
  15. Laat de kalkoen 15 minuten afgedekt met folie rusten
  16. Dan op een brede plank leggen met de borst naar boven, de poten naar u toe
  17. Trek aan een poot en snijd hier vlak achter
  18. Houd de poot daarna recht, snij het vlees langs de poot door, draai hem om gelijke plakken te krijgen
  19. Voor het borstvlees maakt u een diepe horizontale snee, evenwijdig aan de vleugel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha