Kalkoen met honingsaus gebraden

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1082 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de citroen schoon en schil deze, blancheer de schilletjes (zoder de witte onderhuid) en spoel in koud water af
  2. Halveer de citroen en pers een helft uit
  3. Snij de gember in smalle reepjes
  4. Verwarm de oven voor op 175°
  5. Wrijf de kalkoen van binnen en buiten in met een mengsel van zout, peper en rozemarijn
  6. Bak de kalkoen rondom aan in boter en olie
  7. Doe in een braadslee en braad de kalkoen onder regelmatig bedruipen in 1½ uur gaar
  8. Neem uit de oven, houd het vocht apart
  9. Laat de honing in een pan met dikke bodem karameliseren
  10. Blus met citroensap, witte wijn en bouillon
  11. Voeg het braadvocht toe en kook goed door
  12. Bind met aardappelmeel
  13. Voeg citroenschilletjes en gember toe

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha