Kalkoen met olijven

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 703 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel het teentje knoflook en pers hem uit
  2. Vul de kalkoen met laurierblad, tijm en basilicum
  3. Vet een braadslee in, leg de kalkoen erin en leg de olijven erom heen
  4. Laat de kalkoen in een voorverwarmde oven van 180 graden 1,5 uur bakken
  5. Bedruip het regelmatig met gesmolten boter
  6. Haal dan de kalkoen uit de braadslee en houd hem warm
  7. Laat het braadvocht iets afkoelen, schep het vet eraf, roer de bouillon erdoor en doe dit in een pan
  8. Roer in een kopje de bloem met wat water tot een papje en roer dit door het bouillonmengsel
  9. Verwarm dit en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat
  10. Lekker met macaroni en broccoli

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha