Kalkoen met spek en romige sperziebonen

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1247 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in een pan met weinig water en zout afgedekt in 5 minuten beetgaar
  2. Snijd de kalkoen intussen in 12 stukjes en bestrooi ze met peper en dragon
  3. Wikkel om elk stukje kalkoen een spekplakje en steek ze met een cocktailprikker vast
  4. Verhit de boter in een (hapjes)pan en bak de kalkoen hierin in 5 minuten rondom bruin
  5. Voeg de room culinair toe en laat afgedekt nog 2 minuten zachtjes koken
  6. Laat de sperziebonen in een vergiet uitlekken
  7. Schep de kalkoen uit de pan op een bord en houd hem onder aluminiumfolie warm
  8. Schep de sperziebonen door de achtergebleven room en laat ze afgedekt nog 2 minuten zachtjes koken
  9. Verdeel de sperziebonen met room over 4 borden en leg de kalkoen erop

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha