Kalkoenblokjes met soja-komkommerrijst zoetzuur

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 984 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst beetgaar in het water met een snufje zout
  2. Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 1 1/2 cm
  3. Snijd de paprika in stukjes en de tomaten in partjes
  4. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar
  5. Verhit een pan of wok met de olie en kleur hierin de kalkoenblokjes
  6. Kruid met peper en zout, voeg er de paprikastukjes aan toe en laat die even meefruiten
  7. Giet er de saus over en breng al roerend aan de kook
  8. Voeg de tomatenpartjes toe en houd het geheel warm op een klein vuurtje
  9. Was de sojascheuten en laat ze uitlekken
  10. Halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd hem in halve maantjes
  11. Verwarm een klontje boter met de sesamolie en stoof hierin de sojascheuten en de komkommermaantjes beetgaar
  12. Voeg de rijst bij het soja-komkommer-mengsel
  13. Maak op de borden een rijstkring en schep er de zoetzure kalkoenblokjes in

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha