Kalkoenborst kruidig gevulde met rode pepersaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1077 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan lichtbruin
  3. Verhit de boter en bak de shii-take, ui, spinazie, knoflook en lente-ui hierin ± 5 minuten
  4. Voeg de pijnboompitten, likeur, tabasco en broodkruimels toe en laat deze vulling iets afkoelen
  5. Verdeel de vulling over 4 plakjes kalkoenfilet en dek af met de overige 4 plakjes
  6. Leg de 'kalkoen-tompouces' in de braadslede en dek ze af met aluminiumfolie
  7. Bak de filets ± 30 minuten in de oven
  8. Serveer de gevulde filets op een schaal met geroosterde rode pepersaus: Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de chilipepers ± 20 minuten in de hete oven tot het vel is zwart geblakerd
  9. Laat de pepers in een afgesloten plastic zak 5 minuten uitdampen en verwijder daarna de schil
  10. Snijd de pepers in en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten
  11. Pureer de pepers en doe de puree in een pan
  12. Roer de slagroom en de basilicum erdoor en laat de saus op zacht vuur ± 5 minuten koken
  13. Breng de saus met zout op smaak

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha