Kalkoenbouten la bonne femme

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1213 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Bestrooi de kalkoenbouten met zout en peper
  3. Verhit de boter met het in blokjes gesneden spek in een braadslee en bak hierin de kalkoenbouten snel rondom bruin
  4. Zet de braadslee in de oven en braad de kalkoenbouten 45 minuten
  5. Voeg de kleingesneden ui, het geperste knoflook, de gesneden prei, de plakjes wortel, en de selderij en de peterselie aan toe, laat alles 5 minuten doorbraden
  6. Voeg dan de rode wijn en de slagroom toe
  7. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat het geheel nog 30 minuten stoven tot de kalkoen gaar is
  8. Neem de bouten uit de braadslee en ontbeen ze
  9. Leg het vlees op een schaal
  10. Schep de groenten met een schuimspaan uit de braadslee en leg ze rond het vlees
  11. Schenk wat van het braadvocht in een pannetje en kook het boven een groot vuur tot ongeveer de helft van het volume in
  12. Schenk wat van de saus over het vlees, en serveer er de rest apart bij
  13. Serveer er gekookte aardappelen en salade bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha