Kalkoenfilet in wijnsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1430 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd 50 gram van de boter in kleine blokjes en zet deze in de koelkast
  2. Maak de ui schoon en snipper deze
  3. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met wat zout en peper
  4. Pel het knoflookteentje en pers hem uit
  5. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de kalkoenfilet mooi bruin
  6. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee
  7. Giet dan de witte wijn, 1 deciliter warm water en het bouillontablet erbij
  8. Laat dit 10 minuten zachtjes stoven
  9. Haal dan de kalkoenfilet met een schuimspaan uit de pan
  10. Zet de hittebron hoog en laat het vocht tot de helft inkoken
  11. Roer dan de crème fraiche en de blokjes boter erdoor
  12. Maak de saus op smaak met peper, zout, peterselie en bieslook
  13. Doe de kalkoenfilet weer in de saus
  14. Lekker met macaroni en doperwtjes
  15. Bron: www
  16. keukentips
  17. nl

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha