Kalkoenfilet met kappertjessaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 763 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijdt de kalkoenfilets in blokjes
  2. Doe de bloem op een diep bord en roer er het paprikapoeder, peper en zout erdoor
  3. Wentel de kalkoenblokjes door het bloemmengsel
  4. Schil 2 sinaasappels en verdeel deze in partjes
  5. Pers de derde sinaasappels uit
  6. Snijdt de olijven in plakjes
  7. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kalkoenblokjes mooi bruin
  8. Schep ze dan uit de pan
  9. Roer het sinaasappelsap, de kookroom en de bouillon door de bakboter, breng het aan de kook en laat het een paar minuten inkoken
  10. Roer de kappertjes door de saus
  11. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee de saus
  12. Roer de kalkoenblokjes door de saus, breng de saus aan de kook, draai de hittebron laag en laat het nog 10 minuten zachtjes koken zonder dat de saus kookt
  13. Schep dan de sinaasappelpartjes door de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha