Kalkoenhaasjes Nelly Melba

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1517 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de citroen en pel en snipper het sjalotje
  2. Laat de druiven 30 seconden in kokend water liggen, haal ze eruit en laat ze schrikken onder koud stromend water
  3. Pel de druiven, halveer ze en wip de pitjes eruit
  4. Verhit 50 gram boter in een koekenpan en bak hierin de kalkoenhaasjes in circa 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar
  5. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm in aluminiumfolie
  6. Blus het braadvocht met de witte wijn en de bouillon, voeg de citroenrasp en de sjalot toe en laat dit tot de helft inkoken
  7. Kneed 20 gram boter en bloem goed door elkaar tot beurre manié
  8. Roer de crème fraîche en de tomatenpuree door de saus
  9. Bind deze door er steeds kleine klontjes beurre manié door te roeren
  10. Breng op smaak met zout en peper
  11. Ontvel de perziken, halveer ze en verwijder de pit
  12. Verwarm de rest van de boter en bak hierin behoedzaam de halve perziken en de druiven circa 2 minuten
  13. Leg de kalkoenhaasjes op vier grote voorverwarmde borden en schik de perzikhelften eromheen
  14. Vul deze met de druiven en giet de saus rondom
  15. Geef er aardappelkroketjes bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha