Kalkoenrollade met sinaasappel uit de R

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1179 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de Romeinse braadschotel volgens voorschrift al of niet in water weg
  2. Bestrijk 2 x 250 gr tot dunne lapjes geklopt kalkoenvlees met zout, peper, gemberpoeder en 1 eetlepel sinaasappelrasp
  3. Vermeng voor de vulling 300 gr kipgehakt, 1/2 dl vers sinaasappelsap, 2 eetlepels marmelade, 1 klein gesnipperd uitje, 1 theelepel garam masala of kerriepoeder, 1 eetlepel gehakte gember, wat kruidnagelpoeder en 50 gr geraspte kokos
  4. Vorm hiervan een rol met een lengte die past op de breedte van de vleeslap
  5. Rol de vleeslap om de gehaktrol en ombind hem met keukengaren
  6. Bestrijk de rollade met de zachte boter en leg hem met de naad naar beneden in de (uitgelekte) braadschotel
  7. Leg de groenten erbij en schenk de wijn erover
  8. Zet de schotel in de oven, stel de oven in op 200C en laat het gerecht, als de temperatuur is bereikt, in 1 1/2 uur garen
  9. Schenk de crème en sinaasappel (de partjes uit de vliesjes gesneden) over de groenten, schep om en zet de schotel nog 15 minuten, zonder deksel, in de oven
  10. Bestrooi met gehakte munt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha