Kastanjevulling voor een kalkoen van - kg

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 973 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de kastanjes, zet onder water en kook 20 minuten op matig heet vuur
  2. Giet het vocht af en hak de kastanjes in stukjes
  3. Snipper het ui, snij de bleekselderij in dunne reepjes, snij de peren in stukjes
  4. Smelt de boter, fruit het ui op laag vuur in 3 minuten glazig
  5. Klop het ei los in een grote kom, voeg alle ingrediënten toe en kneed door elkaar
  6. Verwarm de oven voor op 225°
  7. Dep de kalkoen
  8. droog, bestrooi met zout en peper en vul hem, sla het vel over de opening en steek op de rug vast met prikkers
  9. Leg op zijn rug in een braadslede en verdeel de boter en olie over
  10. Zet 2-3 uur in de oven, draai na 30 minuten naar 175°
  11. Elk kwartier bedruipen
  12. Na 1-1
  13. 5 uur met alufolie bedekken
  14. Af en toe een scheut heet water in de braadslee om verbranden van het vet te voorkomen
  15. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 minuten onder alufolie rusten
  16. Giet de bouillon in de braadslede en roer de aanbaksels los
  17. Zeef de jus in een pannetje en breng op smaak met zout en peper
  18. Aan tafel aansnijden
  19. OPMERKING: om uitdrogen te voorkomen kan de kalkoen in de oven worden gezet, als de bovenkant eerst is bedekt met plakjes spek

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha