Kip Stroganoff

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1651 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in reepjes
  3. Snijd de kipfilet in reepjes van 5 cm en bestrooi ze met peper en zout
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kip op hoog vuur rondom bruin
  5. Temper het vuur en laat de reepjes nog 3 minuten zachtjes bakken
  6. Neem de reepjes kip uit de pan
  7. Bak de ui in de rest van het bakvet glazig, voeg de plakjes champignon en de reepjes paprika toe en bak ze ± 3 minuten mee
  8. Roer de tomatenpuree erdoor, voeg de bouillon toe, breng het mengsel aan de kook en roer tot de saus bindt
  9. Roer de zure room, de sherry en de allesbinder door de saus, doe de reepjes kip terug in de saus en laat het gerecht door en door warm worden
  10. Lekker met rijst en courgettes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha