Kip in pepersaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1261 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de stukken kip met de bouillon in een pan aan de kook
  2. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn
  3. Laat de stukken kip afkoelen in het kookvocht
  4. Neem de stukken kip uit de pan en ontvel en ontbeen ze
  5. Snijd het vlees in blokjes
  6. Meet 2 dl van het kookvocht af en houd dit apart
  7. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook in ± 5 minuten lichtbruin
  8. Verkruimel het brood in een kom en schenk er de melk over
  9. Voeg het brood-melkmengsel, de stukken rode peper, de stukken tomaat en de walnoten aan het ui-knoflookmengsel toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken
  10. Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere keukenmachine
  11. Doe de gepureerde saus terug in de pan
  12. Voeg de blokjes kip, het apart gehouden kookvocht van de kip, de geraspte kaas en wat zout en peper toe
  13. Laat alles door en door warm worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha