Kip met champignons en kaas

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1697 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de stukken kip met het water en wat zout en peper in een pan aan de kook
  2. Draai de hittebron laag en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn
  3. Neem de stukken kip uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenvaste schaal
  4. Meet 11/2 dl van het kookvocht af
  5. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem en de kerrie door
  6. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de 11/2 dl kookvocht van de kip en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan
  7. Draai de hittebron laag en laat de saus 3 minuten zachtjes koken
  8. Maak de saus op smaak met wat zout en peper
  9. Schenk de saus over de stukken kip in de schaal
  10. Leg de plakjes champignon op de saus en bestrooi het geheel met de geraspte kaas
  11. Klop de eieren met wat zout en peper los in een kommetje
  12. Schenk de losgeklopte eieren in de schaal en bestrooi ze met het paneermeel
  13. Bak het gerecht ± 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en er een mooi bruin korstje is ontstaan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha