Kip met prei en wortel in de braadzak

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1747 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd de prei in ringen
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes
  4. Dep de kip van binnen en van buiten met keukenpapier droog en bestrooi hem van binnen en van buiten met peper en zout
  5. Bestrijk de kip met de mosterd en doe hem in de braadzak
  6. Voeg de wijn, de groenten en de kruiden toe, draai de braadzak dicht en sluit de zak met de clip goed af
  7. Prik met een vork een gaatje in de zak, zodat de condens kan ontsnappen
  8. Leg de kip in een braadslede (de braadslede mag niet mee zijn voorverwarmd) en zet deze met de kip 1 1/4-1 1/2 uur in de oven
  9. Knip de braadzak na 3/4 deel van de oventijd aan de bovenkant met een schaar open, zodat de kip een krokant laagje krijgt
  10. Serveer de kip op een schaal en rangschik de groenten ernaast
  11. Lekker met gekookte krielaardappeltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha