Kip met varkensvlees in pindasaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1261 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de stukken kip en de blokjes varkensvlees in een pan
  2. Voeg zoveel kippenbouillon toe dat het vlees net onder staat
  3. Breng het geheel aan de kook
  4. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip en het varkensvlees ± 45 minuten zachtjes koken tot alles gaar is
  5. Neem de stukken kip en het vlees uit de pan
  6. ontbeen de stukken kip en snijd het kippevlees in flinke stukken
  7. Meet 21/2 dl van het kookvocht af
  8. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten
  9. Roer de cayennepeper door het mengsel
  10. Voeg de blokjes aardappel en de 21/2 dl kookvocht van het vlees toe
  11. Breng het geheel aan de kook
  12. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ± 25 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn
  13. Roer de inhoud van de pan krachtig dooreen, zodat een gebonden saus ontstaat
  14. Maak de saus op smaak met wat zout en peper
  15. Roer de gemalen pinda's en het kippe- en varkensvlees door de saus en laat alles door en door warm worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha