Kipfilet Hawa

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 773 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met peper en zout
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur rondom bruin en op laag vuur in ± 15 minuten gaar
  3. Laat intussen de ananas uitlekken en vang het sap op
  4. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes
  5. Neem de gare kipfilets uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie of een deksel warm
  6. Bak de ananasschijven in het bakvet snel aan beide kanten bruin en leg ze op de kipfilets
  7. Bak de stukjes ham en de stukjes paprika 2 minuten zachtjes in het bakvet
  8. Schenk het ananassap erbij en breng alles al roerend aan de kook
  9. Voeg de slagroom of koffieroom toe en breng dit aan de kook
  10. Bind de saus met de allesbinder of maïzena, breng op smaal met peper en zout en roer er de peterselie door
  11. Schenk een deel van de saus over het vlees en serveer de rest er apart bij
  12. Lekker met rijst of gebakken aardappelen en bloemkool

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha