Kipfilet gevuld met komijnekaas en gember1

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 573 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets overdwars tot 1/2 cm van zijkant open en bestrooi ze met zout en peper
  2. Snijd de gember in plakjes
  3. Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden en leg ze in de kipfilets
  4. Verdeel de plakjes gember erover
  5. Klap de kipfilets dicht en steek ze met cocktailprikkers vast
  6. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets in 10 minuten lichtbruin; keer ze halverwege
  7. Was intussen de prei, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm
  8. Kook de prei in een pan met weinig water en zout afgedekt 5 minuten en laat ze dan in een vergiet goed uitlekken
  9. Schep de kip uit de pan op een bord
  10. Bak de prei in het achtergebleven bakvet al omscheppend 1 minuut
  11. Roer de gembersiroop erdoor
  12. Leg de kip op de prei en verwarm alles afgedekt nog 5 minuten op laag vuur
  13. Verdeel de kipfilets en de prei over 4 borden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha