Kipfilet in bladerdeeg uit de combi-magnetron

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1904 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de combi-magnetron voor op 220°C, zonder de magnetronfunctie erbij in te schakelen
  2. Leg de bladerdeeglapjes uit en rol drie ervan in de lengte en breedte iets uit
  3. Snijd het smallere uiteinde van de kipfilets af; deze twee samen zijn ongeveer even zwaar als elk overblijvend stuk
  4. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en leg ze op de drie niet uitgerolde vierkantjes; de twee puntstukjes van de kipfilets tellen voor één
  5. 'Verberg' de Boursin ertussen en dek af met de plakjes spek
  6. Maak de niet belegde randen van het bladerdeeg nat met water, drapeer de uitgerolde lapjes erover en druk het deeg met de tanden van een vork stevig op elkaar
  7. Doop de vork even in bloem, om plakken te voorkomen
  8. Snijd de randen met een scherp bij, gebruik de afsnijdsels voor de garnering
  9. Leg de pakketjes op bakpapier, bestrijk de bovenkant met ei en bak ze op 220°C en ± 225 Watt in 15-18 minuten goudbruin
  10. Laat ze in de combi-magnetron met open ovendeur 7-10 minuten nagaren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha