Kipfilet in tomaten-chocolade-kaneelsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1728 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de kipfilets in met peper en zout
  2. Pel en snipper de ui
  3. Breek de chocolade in kleine stukjes
  4. Hak de noten fijn en houd enkele noten achter voor de garnering
  5. Verhit de boter in een braadpan, bak de kipfilets in ± 5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan
  6. Bak de ui samen met de geperste knoflook ± 3 minuten
  7. Voeg de kaneel, de ketoembar en het chilipoeder toe en bak dit al roerend ± 1 minuut
  8. Voeg de gezeefde tomaten, de chocolade en het bouillontablet toe, breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel en onder af en toe roeren ± 3 minuten inkoken
  9. Roer de rozijnen erdoor
  10. Leg de kipfilets weer in de saus en laat ze zonder deksel op zacht vuur in ± 8 minuten gaar worden
  11. Neem ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal
  12. Hak de peterselie en roer deze, samen met de gehakte noten door de saus
  13. Maak de saus af met de room
  14. Serveer de kipfilets met de saus en garneer het gerecht met de achtergehouden noten
  15. Geef er gebakken rijst bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha