Kipfilet in witte wijnsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1216 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de sjalotjes en snijd het vlees in reepjes van ± 2 1/2 cm
  2. Verhit in een koekenpan 25 gr boter en fruit de uitjes hierin ± 2 minuten
  3. Voeg het vlees toe en bak dit bruin
  4. Pers de knoflook erboven uit, voeg de wijn, het bouillontablet en 1 dl warm water toe en laat het, zonder deksel, ± 10 minuten stoven
  5. Haal het kippenvlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm
  6. Laat het stoofvocht op hoog vuur in ± 2 minuten tot de helft inkoken
  7. Roer de crème fraîche erdoor en laat het weer 2 minuten koken
  8. Roer er dan klontje voor klontje 50 gr koude boter door
  9. Hak de kruiden fijn, roer ze door de saus en breng op smaak met peper en zout

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha