Kipfilet met basilicumroom en pijnboompitten

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 757 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten ± 2 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur
  2. Houd ze goed in de gaten, want ze verbranden snel
  3. Verwijder eventuele peesjes en vetrandjes van de kipfilets
  4. Leg elke kipfilet tussen 2 stukjes plasticfolie en sla ze met de platte kant van een vleesmes of met een deegroller plat tot ze een dikte hebben van ± 1 cm
  5. Bestrooi de filets met zout en peper
  6. Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag
  7. Leg de kipfilets in de pan en bak ze aan weerszijden in 5-7 minuten door en door gaar
  8. Houd de kipfilets op een bord in een op 100°C voorverwarmde oven warm
  9. Roer de bloem door het bakvet in de pan, voeg de vermout en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat het ± 2 minuten zachtjes doorkoken
  10. Roer er de cayennepeper en de room door
  11. Temper het vuur en laat koken tot de vloeistof is gebonden
  12. Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer er het kleingesneden basilicum door
  13. Neem de kip uit de oven, leg elke filet op een bord en giet de basilicumroom erover
  14. Garneer met de geroosterde pijnboompitten
  15. Lekker met rijst en een frisse salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha