Kipfilet met groene peper en koriander

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 724 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer het groene pepertje overlangs en haal de zaadjes eruit
  2. Snipper het groen fijn
  3. Pers de knoflookteen uit, knip van het koriandergroen en de peterselie elk 2 eetlepels fijn
  4. Meng dit door de (zachte) boter en breng het op smaak met zout en peper
  5. Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de kruidenboter en sprenkel er wat limoensap over
  6. Verwarm de grill voor
  7. Snijd de groenten in even dikke reepjes
  8. Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin
  9. Keer ze, bestrijk ze met de rest van de boter en rooster ook deze kant bruin
  10. Garneer mMet een vers blaadje koriander
  11. Verhit de groenten in een wok in de olie, roerbak ze kort en schep er de sesamolie door
  12. Bestrooi de groenten met 1-2 eetlepels (kant en klaar gekochte) geroosterde sesamzaadjes
  13. Leg de kipfilets op de groenten en garneer met koriandergroen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha