Kipfilet met paddestoelen in filodeeg

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 908 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de paddestoelen in plakjes
  2. Roer sojasaus en honing door elkaar en bestrijk de kip ermee
  3. Verhit 25 g boter en bak de kip in 10 minuten bruin en gaar, halverwege keren
  4. Bestrooi met zout en peper
  5. Leg op een bord en laat afkoelen
  6. Bak in het bakvet de paddestoelen in 3 minuten bruin en laat het vocht verdampen
  7. Laat op een bord afkoelen
  8. Roer de sherry en tomaten-groentesap door het bakvet en laat op hoog vuur in 5 minuten tot de helft inkoken, zeef boven een andere pan
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  10. Verwarm de oven voor op 200°
  11. Smelt 50 g boter in een steelpan
  12. Leg op het bakpapier 4 fillovellen naast elkaar en bestrijk met de gesmolten boter
  13. Leg hierop nog 4 fillovellen
  14. Leg in het midden een plak kipfilet, daarop de gebakken kip en verdeel de paddestoelen erover
  15. Vouw het deeg rond de vulling omhoog en sla de rand losjes terug
  16. Bestrijk het deeg met boter
  17. Bak in 20-25 minuten goudbruin
  18. Verwarm 4 borden voor
  19. Snij de rest van boter in klontjes en roer de klontjes van het vuur één voor één door de sherrysaus
  20. Breng op smaak met zout en peper
  21. Zet de bladerdeegpakketjes op warme borden, druppel in grote druppels de saus ernaast
  22. Serveer de rest van de saus in een sauskom en serveer met siamrijst en haricots verts
  23. In voorraad klaarmaken: bereid de pakketjes, bak ze niet maar vries ze in
  24. Zo zijn ze een week houdbaar
  25. Zet de bevroren pakketjes op de bakplaat, bestrijk met gesmolten boter en schuif ze bevroren in een oven van 175°
  26. Bak ze 40 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha