Kipfilet met paddestoelen in fyllodeeg

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 758 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Veeg de paddestoelen met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes
  2. Roer de sojasaus en de honing door elkaar en bestrijk er de kipfilets mee
  3. Verhit in een koekenpan 25 gr boter en bak de kipfilets in 10 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege
  4. Bestrooi ze met zout en peper, leg ze op een bord en laat afkoelen
  5. Bewaar ze tot het gebruik in de koelkast
  6. Bak de paddestoelen in het bakvet op hoog vuur in 3 minuten bruin en laat het vocht verdampen
  7. Laat ze op een bord afkoelen
  8. Voeg de sherry en het tomaten-groentesap aan het bakvet toe, laat het op hoog vuur in 5 minuten tot de helft inkoken en schenk het boven een andere pan door een zeef
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  10. Laat het fyllodeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking ontdooien
  11. Verwarm de oven voor op 200°C
  12. Smelt in een steelpan 50 gr boter
  13. Spreid op het bakpapier naast elkaar 4 vellen fyllodeeg uit en bestrijk ze met gesmolten boter
  14. Leg hierop nog 4 vellen fyllodeeg en leg in het midden van elk plakje deeg een plakje kipfilet
  15. Leg hierop een gebakken kipfilet en verdeel er de paddestoelen over
  16. Vouw het fyllodeeg rond de vulling omhoog en sla de rand losjes terug
  17. Bestrijk het deeg met boter en bak de pakketjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin
  18. Verwarm intussen 4 borden voor
  19. Verwarm de saus opnieuw, snijd de rest van de boter in klontjes en roer die van het vuur af één voor één door de saus
  20. Breng op smaak met zout en peper
  21. Zet de fyllodeegpakketjes op de warme borden en druppel er een beetje saus naast
  22. Doe de rest van de saus over in een sauskom en geef die er apart bij
  23. Serveer met siamrijst en haricots verts

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha