Kipfilet met pesto en zongedroogde tomaten

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1553 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de kipfilets 1 voor 1 tussen folie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze 2x zo groot zijn
  2. Doe de roomkaas in een kom en doe de 10 uitgelekte en kleingesneden tomaatjes en de pesto erdoor
  3. Leg de kipfilets met de kant waar het vel heeft gezeten omlaag, bestrooi met zout en peper en bestrijk met het roomkaasmengsel
  4. Rol op en verpak elke kipfilet in een plak ham
  5. Snipper de ui en de knoflook en snij de 5 zongedroogde tomaten klein
  6. Schep 2 lepels olie van de tomaten in een koekenpan en fruit de ui glazig
  7. Voeg knoflook, de 5 tomaatjes, tijm en tomatenpuree toe en bak kort
  8. Voeg koksroom toe en breng op smaak met zout en peper, suiker en azijn of citroensap
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden
  10. Leg de kiprolletjes naast elkaar in een ovenschaal, giet er een scheutje water in en zet de kipfilets afgedekt 20 minuten in de oven
  11. Laat de kip na het bakken in de uitgeschakelde oven 10 minuten rusten
  12. Neem de kip uit de oven en roer het vocht uit de schaal door de saus
  13. Snij de kip schuin door en serveer met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha