Kipfilet met sesamkorstje

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 567 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Spreid de plakjes deeg uit
  4. Splits boven 2 borden het ei
  5. Klop de dooier los met een mespuntje zout
  6. Steek met het stervormige uitsteekvormpje sterren uit de deegplakjes, leg op de bakplaat en bestrijk met dooier
  7. Bak in 10 minuten gaar
  8. Laten afkoelen buiten de oven op het rooster
  9. Verwarm de oven op 175° en verwarm een bord voor
  10. Klop het eiwit los met een vork
  11. Strooi het zaad in een bord
  12. Bestrooi de kip met zout en peper
  13. Haal eerst door het eiwit en dan door de sesamzaadjes
  14. Verhit de boter in de koekenpan en bak de filets op matig hoog vuur 10 minuten, halverwege keren
  15. Laat op het warme bord, bedekt met alufolie, 5 minuten rusten
  16. Verwarm de bladerdeegsterren 2 minuten in de oven
  17. Snij de kip in schuine plakken en verdeel het vlees en de sterren over 4 borden
  18. Knip van de peterselie 4 toefjes af en garneer de kip ermee

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha