Kippenborstspiesjes kipballetjes in selderijjasje

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 608 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spiesjes van gemarineerde kippenborst en kipballetjes in een selderijjasje (6 personen) Ontvel zo nodig de kipfilet, snijd het vlees in de lengte in 6 repen en prik elke reep harmonicagewijs op een satéstokje
  2. Meng de pruimenmoes met de mierikswortel, de mosterd, het citroensap en de sojasaus en kruid de marinade met tabasco en nootmuskaat
  3. Bestrijk de spiesjes met de marinade en zet ze 1 uur op een koele plaats
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spiesjes onder voortdurend omdraaien op een middelhoog vuur goudbruin (2-3 minuten aan elke kant)
  5. Serveer met mierikswortelroom
  6. Vermeng hiervoor 150 gr zure room met 1 dl slagroom en 20 gr versgeraspte mierikswortel en die je op smaak brengt met zout
  7. Ontvel zo nodig de kipfilet voor de balletjes, hak het vlees fijn en kruid dit met de mosterd, peper en zout
  8. Schil de knolselderij en snijd de groente in 6 cm lange reepjes
  9. Vorm van het kipgehakt 6 balletjes, haal die door het losgeklopte eiwit en druk ze in de selderijreepjes; druk deze extra stevig aan
  10. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 minuten aan alle kanten goudbruin
  11. Serveer met pindasaus
  12. Verwarm hiervoor 1 dl gevogeltebouillon, roer er 100 gr mango-chutney en 50 gr pindakaas door, zet er de mixer in en breng op smaak

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha