Kippenboutjes uit de oven

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1119 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de drumsticks droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper
  2. Verhit de boter in een pannetje en wacht tot het schuim voor een deel is weggetrokken
  3. Schenk 1/3 deel van de boter in een passende braadslee, leg de drumsticks er naast elkaar in en schenk er de rest van de hete boter over
  4. Zet de slee op het rooster iets onder het midden van een op 225°C voorverwarmde oven
  5. Temper de warmte na 5 minuten tot 200°C en keer de drumsticks 5 minuten daarna om
  6. Bedruip ze met de braadboter en laat ze dan nog 8-10 minuten zacht braden
  7. Leg er, als ze wat te donker dreigen te worden, een velletje aluminiumfolie over
  8. Neem de drumsticks uit de braadslee en houd ze warm
  9. Verwijder de helft van de braadboter en voeg de uien aan de resterende boter toe
  10. Fruit de ui tot die wat gaat kleuren en voeg dan de gember en de bouillon toe
  11. Roer alles goed door
  12. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water, roer het door de saus en laat alles nog even doorkoken
  13. Doe er dan de gembersiroop, de sherry en de room (op kamertemperatuur) bij en laat alles nog even doorkoken
  14. Leg de drumsticks nog even in de saus en laat ze door en door warm worden
  15. Serveer met rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha