Konijn in sinaasappelsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1638 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom lichtbruin
  2. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze even mee
  3. Voeg de witte wijn, het sinaasappelsap en wat zout en peper toe
  4. Breng het geheel aan de kook
  5. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken konijn ± 11/2 uur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn
  6. Neem de stukken konijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm
  7. Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot ± de helft van het volume
  8. Maak de maïzena in een kommetje aan met wat water
  9. Roer het maïzenamengsel door het ingekookte stoofvocht tot en lichtgebonden saus is ontstaan, Laat de saus bij weinig hitte 5 minuten koken
  10. Schenk de sinaasappelsaus over de warm gehouden stukken konijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha