Konijn met gedroogde pruimen op Grootmoeders wijze

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1263 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Droog de stukken konijn, die sinds de vorige avond werden gemarineerd en wentel ze in bloem
  2. Verhit de olie in een pan, bruin de stukken konijn goed en laat ze dan uitdruppen
  3. Bruin de boter in een braadpan en laat er de dobbelsteentjes spek in kleuren
  4. Voeg de gebruinde stukken konijn, samen met de gezeefde marinade bij het spek
  5. Kruid de bereiding, breng haar aan de kook en laat het gerecht op een zacht vuur minstens 2 uur sudderen
  6. Bruin de fijngehakte uien in een pan, voeg ze, samen met de peperkoek, de chocolade, de suiker, de pruimen en de krenten bij het kookvocht en laat Alles nog even sudderen
  7. Schik de stukken konijn voor het opdienen op een voorverwarmde schotel en overgiet ze met de gezeefde saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha