Lamsbout uit de oven met rode wijnsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2921 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout en steek hier de reepjes knoflook in
  2. Bestrooi het vlees met wat zout, peper en tijm en wrijf alles goed in
  3. Leg het vlees in de braadslede en schenk er de gesmolten boter over
  4. Leg de in parten gesneden ui en tomaat en de takje peterselie rond het vlees
  5. Braad de lamsbout ± 2 uur in een op 200°C voorverwarmde oven
  6. Bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht
  7. Schenk de rode wijn en de bouillon na ± 1 uur bij het vlees in de braadslede
  8. Haal het vlees na de braadtijd uit de braadslede en houd het warm
  9. Schenk het braadvocht in een pannetje en breng het aan de kook
  10. Maak de maïzena aan met water en bind hiermee de wijnsaus
  11. Laat de saus ± 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken
  12. Geef de saus apart bij het vlees
  13. Serveer de lamsbout in zijn geheel en snijd hem aan tafel in plakken
  14. Geef hierbij gekookte aardappelen en een fijne groente zoals broccoli of peultjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha