Langue de boeuf aux cornichons

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 920 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet 1½ kg rundertong een uur in water, blancheer 10 minuten, spoel koud af, verwijder vel, botjes en kraakbeen (bewaren!)
  2. Haal 50 g vetspek in reepjes door een mengsel van peterselie, bieslook, zout, peper en piment, lardeer de tong ermee
  3. Doe tong en botjes, 75 g vetspek in plakjes, 2 uien met 2 kruidnagels, 2 wortelen, 125 g rundvlees, 125 g kalfsvlees, laurierblad, tijm en genoeg bouillon om het onder te zetten in een braadpan, sudder 3 ½-4 uur
  4. Haal de tong eruit en kook het vocht tot ½ l in
  5. Maak een roux van 30 g boter en 15 g bloem, voeg de gezeefde bouillon toe
  6. Snij de tong in plakjes
  7. Doe 3 augurken in plakjes bij de saus, serveer over en bij de tong en garneer met peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha