Lever in champignonsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2108 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 25 gr van de boter en 1 eetlepel van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
  2. Voeg de plakjes champignon toe en fruit deze onder regelmatig omscheppen 4 minuten
  3. Voeg de witte wijn, de oregano en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook
  4. Draai de hittebron laag en laat de champignonsaus zonder deksel op de pan ± 10 minuten zachtjes koken tot het kookvocht gedeeltelijk is verdampt
  5. Bak intussen de lever: Verhit de rest van de boter en de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken lever snel rondom lichtbruin
  6. Voeg de plakken gebakken lever aan de champignonsaus toe en laat alles door en door warm worden
  7. Serveer de plakken lever in de champignonsaus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha