Mexicaanse rijstschotel met gehakt

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1992 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd hem eventueel warm
  2. Hak intussen voor de saus de sjalotjes fijn en fruit ze samen met de knoflook uit de pers in de olie goudgeel
  3. Bak het gehakt rul
  4. Snijd de paprika in ruitjes en bak die omscheppend mee, laat de tomaten uitlekken en laat het geheel een kwartier stoven
  5. De pepers, Voeg de rozijnen, de olijven en de fijngehakte appel toe, schep om en laat nog 2 minuten doorwarmen
  6. Maak op smaak met zout en versgemalen peper
  7. Schep 1/3 deel van de saus door de rijst en doe het gerecht over in een verwarmde schaal, schep dan de rest van de saus erover en bestrooi met de peterselie
  8. Lekker met een komkommersalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha