Mexicaanse steak

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1280 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de maïskolven voor de helft uit het blad, verwijder het 'hooi' (laat diepvrieskolven ontdooien) en kook de kolven 10 minuten in water met zout
  2. Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in, bedek elke aardappel met 4 laurierblaadjes en verpak ze in aluminiumfolie (glimmende kant binnen)
  3. Leg de steaks in een diep bord, overgiet ze met de wijn en laat ze 1 uur marineren (keer ze af en toe om)
  4. Steek de barbecuekooltjes aan en leg de aardappelen langs de rand
  5. Leg de aardappelen, zodra de as wit is, tussen de kooltjes
  6. Begin na 30 minuten met het roosteren van het vlees
  7. Bereid intussen guacamole volgens de aanwijzingen op het zakje mix
  8. Schil de avocado, neem hem van de pit en pureer hem
  9. Hak voor de tomatensaus de uien fijn, pureer de knoflook en fruit beide in zachtjes wat olijfolie
  10. Hak de peper fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg beide toe
  11. Laat de saus opkoken en neem haar van het vuur
  12. Breng met zout, suiker en peper op smaak en laat de saus onder roeren afkoelen
  13. Dep de steaks droog en rooster ze aan beide kanten 5 minuten
  14. Rooster de maïskolven onder keren 10 minuten
  15. De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen
  16. Steek de maïskolven aan prikkers, bestrijk ze met boter, bestrooi ze met zout en hap ze af
  17. Serveer de tomatensaus bij de steaks
  18. Maak de aardappelpakketjes open, steek de schil open en eet het kruim er, met boter, uit

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha