Neua Brio Wan Rundvlees in zoetzure saus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 972 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. In Thailand is het gerecht bekend onder de naam Neua Brio Wan
  2. Het is een gerecht dat vooral veel in restaurants wordt opgediend waar toeristen komen
  3. De Thai's zelf beschouwen het gerecht als een typisch gerecht dat je je gasten op hoogtijdagen voorzet
  4. Het komt er dan ook niet zo vaak op tafel
  5. Verhit de olie in de wok
  6. Laat alles even door de pan "walsen"
  7. Laat de knoflookplakjes goudbruin fruiten
  8. Neem ze met een schuimspan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen
  9. Bak het vlees, onder voortdurend omscheppen in de resterende olie, niet veel langer dan 3 minuten
  10. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het warm
  11. Laat hierna komkommer, ui, tomaten en rode pepers onder voortdurend omscheppen 3 minuten bakken
  12. Schep daarna het vlees erdoor en voeg vervolgens suiker, sojasaus en limoen- of citroensap toe
  13. Schep alles enkele malen om
  14. Schuif alle ingrediënten naar een zijde van de wok
  15. Voeg aan het vocht op de bodem de bouillon toe
  16. Wacht tot alles aan de kook is gekomen
  17. Strooi allesbinder erover en voeg wat zout en peper toe
  18. Roer alles krachtig door en schep daarna de ingrediënten door de saus
  19. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden
  20. Strooi de knoflookplakjes en wat koriander erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha