Ossenhaas in deeg

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1228 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten
  2. In hete pan vlees in ± 10 minuten rondom aanbraden
  3. Regelmatig omkeren (niet inprikken)
  4. Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper bestrooien
  5. Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken
  6. Ossenhaas ermee bestrijken
  7. In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden
  8. Alle ingrediënten voor vulling mengen
  9. Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik
  10. In midden 1/4 deel van vulling strijken
  11. Ossenhaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen
  12. Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen
  13. Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen
  14. Dooier loskloppen met room
  15. Deeg ermee bestrijken
  16. Oven voorverwarmen op 200 °C
  17. In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden
  18. Voor het aansnijden ± 10 minuten laten rusten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha