Ovenschotel met aardappelen en gehakt

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2596 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappelen en doe ze in een pan met ruim water
  2. Voeg de komijn toe en kook de aardappelen gaar
  3. Maak de uien schoon
  4. Snijd de ene ui met het spek fijn en snijd de andere in ringen
  5. Was de tomaat, verwijder de steelaanzet en snijd hem in dunne plakjes
  6. Was de peterselie en hak hem fijn
  7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes daarin
  8. Bak de uisnippers tot ze glazig zijn
  9. Voeg het gehakt toe en bak het rul
  10. Voeg de tomatenpuree, de peterselie, zout, peper en het paneermeel toe en roer door
  11. Rasp de kaas grof
  12. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm
  13. Verwarm de oven voor op 220°C
  14. Vet een vuurvaste schaal in en leg er de tomaat, de uiringen en het gehakt in laagjes in
  15. Eindig met een laagje aardappelen
  16. Verdeel er de kaas en de botervlokjes over en bak het gerecht ± 25 minuten in de oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha