Ovenschotel met kip en andijvie

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1899 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het katenspek in reepjes en de kipfilets in blokjes
  2. Snijd de andijvie in reepjes
  3. Bestrooi de kip met de Provençaalse kruiden, peper en zout
  4. Bak het katenspek en de kipfilets in de wok op een hoog vuur in 2 eetlepels olie bruin
  5. Temper het vuur en laat nog ± 5 minuten doorbakken
  6. Schep de kip en het spek uit de pan
  7. Verhit in de wok nog 2 eetlepels olie en bak de aardappeltjes op een hoog vuur omscheppend bruin
  8. Verwarm de oven voor op 200°C
  9. Temper het vuur, bak de aardappeltjes nog ± 10 minuten en schep ze daarna uit de pan
  10. Bak de andijvie op een hoog vuur in de wok tot deze is geslonken
  11. Voeg de kip, het katenspek en de aardappeltjes toe en laat het mengsel door en door warm worden
  12. Breng op smaak met peper en zout
  13. Doe het in een ovenschaal
  14. Meng de slagroom met de kaas en verdeel dit over de bovenkant
  15. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha