Parelhoen met Parmaham en salie

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1237 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
  2. Pel en snipper voor de saus de sjalot en de knoflook, snijd de ham fijn
  3. Smelt de boter, fruit de sjalot, knoflook en ham aan
  4. Voeg de slagroom en de bouillon toe en laat de saus inkoken
  5. Snijd de bouten van de hoenders en been deze uit
  6. Peper en zout ze
  7. Steek steeds een salieblaadje onder het vel van de poten
  8. Haal de borstfilets met vel van de hoenders en schuif ook hier steeds een salieblaadje tussen vel en vlees
  9. Smelt de boter in een braadpan en braad de boutjes rondom bruin
  10. Leg de bouten 30 minuten op het rooster in de oven
  11. Bak de borstfilets aan beide kanten aan en laat ze 8 minuten in de pan doorgaren
  12. Bedruip het vlees regelmatig
  13. Leg op verwarmde borden een parelhoenboutje en een borstfilet en giet een beetje saus rondom
  14. Serveer er groene asperges of haricots verts en risotto bij en een gevuld tomaatje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha