Parelhoen met witlof

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1478 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes
  2. Maak de witlof schoon en verwijder het onderste gedeelte van de stronk
  3. Maak de worteltjes schoon en snijdt ze in plakjes
  4. Bestrooi de parelhoen met wat peper en zout
  5. Verhit de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes ongeveer 5 minuten
  6. Haal de spekblokjes dan uit de pan en bak in het achter gebleven bakvet de parelhoen rondom bruin
  7. Haal dan de parelhoen uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de sjalotjes lichtbruin
  8. Giet het bier erbij en voeg de tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen, 1 takje peterselie en de suiker toe
  9. Doe er dan de spekblokjes bij en laat het mengsel warm worden
  10. Leg dan de parelhoen in de pan en laat het 45 minuten zachtjes stoven
  11. Kook ondertussen de witlof en de worteltjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten
  12. Laat de groenten in de laatste 10 minuten van de stooftijd van de parelhoen meestoven
  13. Haal dan de parelhoen en de groenten uit de pan en leg ze op een schaal
  14. Laat de saus wat inkoken en voeg dan de slagroom toe
  15. Giet een beetje van de saus over de parelhoen en geef de rest er apart bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha