Pekingeend la minute

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 802 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder vel en vet en snij de filets in smalle reepjes
  2. Roer sojasaus, honing, citroensap, cayennepeper en vijfkruidenpoeder door elkaar en laat de eend hierin 10 minuten marineren
  3. Laat dan uitlekken en vang de marinade op
  4. Snij intussen de bosui in stukjes van 7 cm en snij die stukjes in smalle reepjes
  5. Leg ze in ijswater om te laten krullen
  6. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in plakjes
  7. Bereid de mihoen volgens de verpakking
  8. Verhit de olie in de wok
  9. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren
  10. Schep de opgevangen marinade erdoor en bedruppel met de sesamolie
  11. Eventueel op smaak brengen met zout en peper
  12. Schep de mihoen op borden of in kommen
  13. Verdeel de eend erover
  14. Garneer met bosui en komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kommetjes erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha