Pien Pi Aab Pekingeend met mandarijnpannekoekjes

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1135 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Willem-Jan Markerink heeft geschreven: (…) In de restaurants waar ik ben geweest, werd dit gerecht vooral als voorgerecht geserveerd
  2. Erg lekker, erg bewerkelijk maar verrukkelijk
  3. (…) De flensjes waaraan je refereert heten mandarijnenpannekoekjes
  4. Recept Mandarijnenpannekoekjes: Stort 300 gram bloem en 2 tl
  5. suiker in een kom
  6. Giet er 2,5 dl
  7. kokend water bij
  8. Roer af en toe en laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is
  9. Kneed het op een met bloem bestoven aanrecht
  10. Dek het af en laat het 30 minuten rusten
  11. Neem 2 afgestreken eetlepels deeg
  12. Maak van ieder stuk een balletje
  13. Rol de balletjes uit tot rondjes met een doorsnee van 8 cm
  14. Bestrijk 1 van de rondjes met sesamolie, en plak het andere erop
  15. Rol ze uit tot een pannekoek van 15 cm doorsnee
  16. Maak op deze manier tien dubbele pannekoeken
  17. Verwarm een koekepan en bak de pannekoeken 1 voor 1
  18. Draai de pannekoek om, als er luchtbellen verschijnen, bak dan de andere kant
  19. Oefen met een schone keukendoek druk uit op de pannenkoek: als hij iets bol gaat staan, is hij gaar
  20. Leg ze op een bord, als ze voldoende zijn afgekoeld, trek dan de twee pannekoekjes voorzichtig van elkaar en dek ze af met een theedoek om uitdrogen te voorkomen
  21. Serveren: Snijd de eend in dunne reepjes en leg die op een schaal
  22. Leg de komkommer en de lenteuit op een andere schaal
  23. Schenk de hoisin saus in een kommetje
  24. Aan tafel neemt iedereen een pannekoekje, en belegt die met wat hoisinsaus, komkommer, lenteui en tenslotte eend
  25. Vouw de pannekoek daarna tot een envelopje
  26. Tip: De pannekoeken kunnen enkele uren van te voren gemaakt worden, en op een koele plaats bewaard worden
  27. Verwarm ze in een bamboestoommandje, waarvan de bodem is afgedekt met bijvoorbeeld bananenblad (en serveer ze daar ook in) of in een vergiet met een theedoek erin
  28. Verwarmen in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven kan ook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha