Pollo al Jerez - kip in sherrysaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1168 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in pan en bak het vlees snel bruin (het wordt later gegaard)
  2. Schep ze uit de pan, leg ze op een verwarmd bord en strooi er zout over
  3. Fruit de sjalotten in de boter die in de pan is achtergebleven (doe er zo nodig nog wat olijfolie bij) tot ze zacht zijn
  4. Roer dan de bloem erdoor en voeg de kippenbouillon en de sherry langzaam toe, waarbij u voortdurend blijft roeren tot de saus glad en gebonden is
  5. Voeg zout en peper naar keuze en de champignons toe, doe een deksel op de pan en laat vier minuten pruttelen
  6. Leg de kipfilet terug in de saus en laat nog een paar minuten pruttelen
  7. Bestrooien met olijven, eierdooier en peterselie en meteen opdienen
  8. Noot: eventueel kan hieraan een eetlepel fijngesneden truffels aan toegevoegd worden, gelijktijdig met de champignons
  9. De kipfilet kan vervangen worden door kippenlevers
  10. De naam van het gerecht is dan: Higadillos al Jerez

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha